ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία ισχυρίζεται πως έλαβε από τη Λιβύη πρόταση για κατάπαυση του πυρός

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2011, 13:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Ισπανία ισχυρίζεται πως έλαβε από τη Λιβύη πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Facebook Twitter Whatsapp
Η Ισπανία, μία από τις χώρες συμμάχους του ΝΑΤΟ που εμπλέκονται στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ότι δέχθηκε μια πρόταση από τον λίβυο πρωθυπουργό Αλ-Μπαγντάντι αλ-Μαχμούντι για άμεση κατάπαυση του πυρός.
Η Ισπανία, μία από τις χώρες συμμάχους του ΝΑΤΟ που εμπλέκονται στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ότι δέχθηκε μια πρόταση από τον λίβυο πρωθυπουργό Αλ-Μπαγντάντι αλ-Μαχμούντι για άμεση κατάπαυση του πυρός. «Λάβαμε το μήνυμα και η θέση μας είναι η ίδια με την υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού.

«Όλοι θέλουν να υπάρξει μια συμφωνία, αλλά πρώτα πρέπει να γίνουν ορισμένα βήματα και μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει", δήλωσε.

Η βρετανική εφημερίδα "The Independent" ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της ότι ο αλ-Μαχμούντι έχει στείλει επιστολές σε ξένες κυβερνήσεις προτείνοντας μια άμεση κατάπαυση του πυρός την οποία θα επιβλέπουν ο ΟΗΕ και η Αφρικανική Ένωση.

    Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι ο αλ-Μαχμούντι ζητάει ακόμη συνομιλίες άνευ όρων με την αντιπολίτευση, αμνηστία για αμφότερες τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση και σύνταξη ενός νέου συντάγματος, όμως δεν αναφέρθηκε στον ρόλο του ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στο μέλλον της χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τη Λιβύη.