ΔΙΕΘΝΗ

Mόσχα: Πολύνεκρη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2011, 10:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Mόσχα: Πολύνεκρη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο
Facebook Twitter Whatsapp
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί κατά τη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο, το οποίο κατόπιν έπιασε φωτιά, σε κεντρική οδική αρτηρία στην περιφέρεια της Μόσχας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί κατά τη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο, το οποίο κατόπιν έπιασε φωτιά, σε κεντρική οδική αρτηρία στην περιφέρεια της Μόσχας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. «Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις νοσηλεύονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου όπου διευκρινίζεται ότι 22 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο.

Ο οδηγός του φορτηγού είναι σώος. Η σύγκρουση σημειώθηκε γύρω στις 04:30' τοπική ώρα (03:30' ώρα Ελλάδος), ενώ τα δύο οχήματα κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Μετά τη σύγκρουση το λεωφορείο έπιασε φωτιά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλούνται τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο οδηγός του λεωφορείου φέρεται να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Τα τροχαία προκαλούν το θάνατο 30.000 ανθρώπων ετησίως στη Ρωσία, ενώ η χώρα παραμένει από τις πρώτες στον κόσμο σε ποσοστά θνησιμότητας, εξαιτίας του αλκοολισμού και των παραβάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.