ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Δεκάδες «Αγανακτισμένοι» τραυματίες λόγω... Champions League!

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2011, 11:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ισπανία: Δεκάδες «Αγανακτισμένοι» τραυματίες λόγω... Champions League!
Facebook Twitter Whatsapp
Σαράντα τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά σήμερα το πρωί στη Βαρκελώνη, όταν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν βίαια μια μικρή ομάδα διαδηλωτών στην πλατεία της Καταλονίας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Σαράντα τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά σήμερα το πρωί στη Βαρκελώνη, όταν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν βίαια μια μικρή ομάδα διαδηλωτών στην πλατεία της Καταλονίας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου είχαν αρχίσει να καθαρίζουν την πλατεία της Καταλονίας για να είναι έτοιμη για τους εορτασμούς που θα γίνουν ενδεχομένως αύριο εκεί με την ευκαιρία του τελικού του Champions League.

Κρανοφόροι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον μερικών δεκάδων διαδηλωτών οι οποίοι είχαν αποκλείσει μια από τις εισόδους της πλατείας εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων καθαρισμού. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

«Σαράντα τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός. Πέντε νοσηλεύθηκαν κυρίως για πολλαπλούς μώλωπες», δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για τον οριστικό απολογισμό.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαρισμού προχώρησαν στη συνέχεια στη διάλυση του καταυλισμού υπό την επίβλεψη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν πάρει θέσεις γύρω από την πλατεία.

Ο καθαρισμός της πλατείας της Καταλονίας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, που είχε καταληφθεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες από το κίνημα των νεαρών «αγανακτισμένων», αποφασίσθηκε ενόψει των εκδηλώσεων, αύριο, για το Champions League.

«Μόλις τελειώσει ο καθαρισμός, θα μπορέσουν να επιστρέψουν, αλλά χωρίς τις σκηνές, τα μαχαίρια και τα εν δυνάμει επικίνδυνα αντικείμενα», είχε δηλώσει προηγουμένως εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η εκπρόσωπος διευκρίνισε πως η επιχείρηση αυτή αποφασίσθηκε για λόγους ασφαλείας ενόψει των εορτασμών αύριο βράδυ, σε περίπτωση νίκης στον τελικό που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο Twitter,τα σχόλια ήταν πολλά σήμερα το πρωί. «Μας απομακρύνουν με τη βία. Είναι εντελώς παράνομο. Οι αστυνομικοί δε φέρουν το αστυνομικό σήμα», αναφέρει ένα από τα σχόλια αυτά.