ΔΙΕΘΝΗ

Nέα απάτη στο Twitter: Ο Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός!

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2011, 14:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Nέα απάτη στο Twitter: Ο Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός!
Facebook Twitter Whatsapp
Οι απάτες με τον θάνατο του Οσάμα δεν κράτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι κυκλοφόρησε μια νέα απάτη σχετικά με μια θεωρία ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα είναι ζωντανός.
Οι απάτες με τον θάνατο του Οσάμα δεν κράτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι κυκλοφόρησε μια νέα απάτη σχετικά με μια θεωρία ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα είναι ζωντανός. Κάποιες δημοσιεύσεις στο Twitter μεταφέρουν την ψευδή είδηση, που υποτίθεται ότι είναι πραγματική είδηση στο CNN, ότι ο τρομοκράτης είναι ζωντανός. Στην πραγματικότητα το link συνδέεται με μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού phishing που σκοπός της είναι να υποκλέψει τα στοιχεία πρόσβασης για την υπηρεσία micro-blogging. Τα θύματα της απάτης προωθούνται σε ένα βίντεο του YouTube όπου βλέπουν διαδηλωτές στο Πακιστάν που ισχυρίζονται ότι ο Οσάμα είναι ζωντανός.

Σύμφωνα με στοιχεία του Twitter, οι χρήστες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν τη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διότι, τα scam emails αντιστοιχούν στο 1% των καθημερνών μηνυμάτων, ενώ το ποσοστό των tweets είναι περίπου 200 το λεπτό.

Τέλος, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας Websense προειδοποιεί τους χρήστες που έχουν πέσει θύματα της απάτης να αλλάξουν άμεσα τα στοιχεία πρόσβασης στο Twitter και το e-mail τους.Πηγή: secnews.gr