ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση της Κάθριν Άστον για στήριξη της ευρωπαϊκής αποστολής στο Κόσοβο

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2011, 16:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έκκληση της Κάθριν Άστον για στήριξη της ευρωπαϊκής αποστολής στο Κόσοβο
Facebook Twitter Whatsapp
Να στηρίξουν την ευρωπαϊκή αποστολή στο Κόσοβο, τη EULEX, ζήτησε σήμερα από τις αρχές και τους πολίτες του Κοσόβου, η ύπατη εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον.
Να στηρίξουν την ευρωπαϊκή αποστολή στο Κόσοβο, τη EULEX, ζήτησε σήμερα από τις αρχές και τους πολίτες του Κοσόβου, η ύπατη εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον. Από την Πρίστινα, όπου πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα επίσκεψη, η κ. Άστον υπογράμμισε τη σημασία της έννομης τάξης για το μέλλον του Κοσόβου.

«Και τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ στηρίζουν απολύτως τη EULEX», είπε χαρακτηριστικά η κ. Άστον και πρόσθεσε πως η διαφύλαξη της έννομης τάξης είναι κρίσιμης σημασίας για το μέλλον του Κοσόβου και τις ευρωπαϊκές του φιλοδοξίες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πρίστινα, η κ. Άστον συναντήθηκε- μεταξύ άλλων- με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, αλλά και τον επικεφαλής της EULEX, Χαβιέ Μπουτ ντε Μαρνάκ.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών της στην Πρίστινα, η κ. Άστον κατευθύνθηκε προς το Πρίζρεν, τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψής της στο Κόσοβο.