ΔΙΕΘΝΗ

Γεωργία: Η αντιπολίτευση έχει εκπαιδεύσει περίπου 3.500 παραστρατιωτικούς

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2011, 18:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γεωργία: Η αντιπολίτευση έχει εκπαιδεύσει περίπου 3.500 παραστρατιωτικούς
Facebook Twitter Whatsapp
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανέφερε σήμερα ότι η αντιπολίτευση έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 3.500 παραστρατιωτικούς προκειμένου να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, επικαλούμενο δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανέφερε σήμερα ότι η αντιπολίτευση έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 3.500 παραστρατιωτικούς προκειμένου να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, επικαλούμενο δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης. Το υπουργείο δημοσιοποίησε και το κανάλι Rustavi-2 μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει μία συζήτηση ανάμεσα στους ηγέτες του κόμματος της αντιπολίτευσης της Νίνο Μπουρζανάτζε, μεταξύ των οποίων βρισκόταν ο σύζυγός της Μπάντρι Μπιτσάτζε, ο απόστρατος στρατηγός Γκούια Ουτσάβα και ένας άλλος αξιωματούχος, ο Ιρακλί Μπατιακβίλι.

Οι τρεις άνδρες συζητούσαν για το σχηματισμό μονάδων που αποτελούνται από έμπειρους στρατιώτες με σκοπό να επιτεθούν στην αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης. Συνολικά 3.782 άνδρες έχουν στρατολογηθεί.

«Τρεις χιλιάδες πολεμιστές που υποστηρίζονται από ένα τεράστιο πλήθος θα είναι αδύνατο να νικηθούν» δηλώνει στο βίντεο ο κ. Μπατιακβίλι.

Το βίντεο της συνομιλίας, στην οποία συμμετείχαν και άλλα άτομα, γυρίστηκε σε ένα εστιατόριο από κρυφή κάμερα, ανέφερε το υπουργείο.