ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση για τις κινητοποιήσεις κατά του G8

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2011, 21:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ικανοποίηση για τις κινητοποιήσεις κατά του G8
Facebook Twitter Whatsapp
Οι πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης εξέφρασαν σήμερα τη λύπη τους για το πνεύμα αστυνόμευσης, το οποίο υπήρχε, σύμφωνα με τους ίδιους, στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) στη Ντοβίλ στη Γαλλία, δηλώνοντας παράλληλα ικανοποιημένοι από την κινητοποίηση του κόσμου κατά της G8.
Οι πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης εξέφρασαν σήμερα τη λύπη τους για το πνεύμα αστυνόμευσης, το οποίο υπήρχε, σύμφωνα με τους ίδιους, στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) στη Ντοβίλ στη Γαλλία, δηλώνοντας παράλληλα ικανοποιημένοι από την κινητοποίηση του κόσμου κατά της G8. "Η πολιτική που συνίσταται στην παρεμπόδιση της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων ή στον έλεγχο ταυτοτήτων που αποσκοπεί στο να συνηθίσουν οι άνθρωποι μια ισχυρή αστυνομική παρουσία είναι κάτι το επιζήμιο για τη δημοκρατία", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κριστιάν Πιζόν, εκπρόσωπος της τοπικής οργάνωσης κατά της G8 "Επιτροπή κατά της G8".

    Μπορούμε υπό τις συνθήκες αυτές "να είμαστε ικανοποιημένοι από την κινητοποίηση που υπήρχε σε σχέση με τις αρχικές μας προσδοκίες", προσέθεσε.

    Περισσότεροι από 12.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιωτικοί είχαν αναπτυχθεί γύρω από τη Ντοβίλ, όπου οι διαδηλωτές κατά της συνόδου κορυφής G8 περιορίστηκαν σε μερικές κινητοποιήσεις, δύο στη Χάβρη (περίπου 6.000 άνθρωποι μετείχαν το Σάββατο και 200 την Πέμπτη), μία στην Καέν (600 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί χθες) και μερικές δράσεις στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

    Οι αρχές "γελοιοποιήθηκαν" με την ανάπτυξη τόσων δυνάμεων, ενώ οι διαδηλώσεις έγιναν "χωρίς να προκληθεί κανένα επεισόδιο", προσέθεσε ο Κριστιάν Πιζόν, καλώντας τις αρχές να μην "αναπαραγάγουν μια τέτοια συμπεριφορά" κατά τη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) που προβλέπεται να διεξαχθεί στις Κάνες στις αρχές Νοεμβρίου.