ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Οριακό προβάδισμα για την συντηρητική υποψήφια Φουχιμόρι

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2011, 12:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Περού: Οριακό προβάδισμα για την συντηρητική υποψήφια Φουχιμόρι
Facebook Twitter Whatsapp
Το προβάδισμα της συντηρητικής υποψήφιας προέδρου Κέικο Φουχιμόρι, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε διευρυνθεί σημαντικά, μειώθηκε και πλέον είναι σχεδόν ισόπαλη με τον κεντροαριστερό εθνικιστή υποψήφιο Ογιάντα Ουμάλα, εννιά ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο της 5 Ιουνίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
Το προβάδισμα της συντηρητικής υποψήφιας προέδρου Κέικο Φουχιμόρι, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε διευρυνθεί σημαντικά, μειώθηκε και πλέον είναι σχεδόν ισόπαλη με τον κεντροαριστερό εθνικιστή υποψήφιο Ογιάντα Ουμάλα, εννιά ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο της 5 Ιουνίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Η δημοσκόπηση του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λίμας ανέφερε ότι η Φουχιμόρι συγκέντρωσε το 50,3% των ψήφων έναντι 49,7% του Ουμάλα εξαιρουμένων των άκυρων και λευκών ψήφων στην δημοσκόπηση με κάλπη και δείγμα 1.800 ανθρώπων σε εθνικό επίπεδο. Η έρευνα αυτή έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος 2,3% και διεξήχθη από την 21η ως την 23η Μαΐου.

 Τρεις άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα, των εταιριών Ipsos, Datum και CPI δίνουν στη Φουχιμόρι προβάδισμα 3-5 εκατοστιαίων μονάδων.