ΔΙΕΘΝΗ

Βίαια επεισόδια στη Μόσχα σε πορεία υπέρ των ομοφυλοφίλων

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2011, 14:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βίαια επεισόδια στη Μόσχα σε πορεία υπέρ των ομοφυλοφίλων
Facebook Twitter Whatsapp
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στη διάρκεια πορείας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη Μόσχα, την πραγματοποίηση της οποίας είχαν απαγορεύσει οι ρωσικές αρχές, όταν οι διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση από φανατικούς ορθόδοξους, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στη διάρκεια πορείας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη Μόσχα, την πραγματοποίηση της οποίας είχαν απαγορεύσει οι ρωσικές αρχές, όταν οι διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση από φανατικούς ορθόδοξους, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι διαδηλωτές που κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Η Ρωσία δεν είναι Ιράν!» δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα φανατικών ορθοδόξων, η οποία είχε πραγματοποιήσει πορεία νωρίτερα.

Η αστυνομία επενέβη χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ των υπέρμαχων των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των επιτιθέμενων σε αυτούς και προχώρησε στη σύλληψη πολλών δεκάδων ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας γνωστός Αμερικανός υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, όπως και ένας Βρετανός.

Από το 2006, που κατέθεσαν για πρώτη φορά σχετικό αίτημα, οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων δεν έχουν λάβει ποτέ άδεια για να πραγματοποιήσουν πορεία στη Μόσχα και όλες οι διαδηλώσεις τους διαλύθηκαν από την αστυνομία.