ΔΙΕΘΝΗ

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον Ρ. Μλάντιτς θα ζητήσει η οικογένειά του

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2011, 17:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον Ρ. Μλάντιτς θα ζητήσει η οικογένειά του
Facebook Twitter Whatsapp
Ο γιος του Ράτκο Μλάντιτς, Ντάρκο δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα ζητήσει από το δικαστήριο να δώσει εντολή για τη διεξαγωγή ιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την υγεία και την ψυχική κατάσταση του πατέρα του εκτιμώντας ότι προς το παρόν δεν είναι σε θέση να δικαστεί.
Ο γιος του Ράτκο Μλάντιτς, Ντάρκο δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα ζητήσει από το δικαστήριο να δώσει εντολή για τη διεξαγωγή ιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την υγεία και την ψυχική κατάσταση του πατέρα του εκτιμώντας ότι προς το παρόν δεν είναι σε θέση να δικαστεί. Μετά από δίωρη επίσκεψη στον κατηγορούμενο, στα κρατητήρια του ειδικού δικαστηρίου στο Βελιγράδι, ο Ντάρκο Μλάντιτς είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πατέρας του δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί πλήρως την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται.

«Στόχος της οικογένειας δεν είναι να αναβάλουμε τη μεταφορά του στη Χάγη, αλλά θεωρούμε ότι πριν από αυτή, πρέπει να διαπιστωθεί η πραγματική κατάσταση της υγείας του και να υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο πατέρας του θα μπορούσε να μεταφερθεί στη στρατιωτική ιατρική ακαδημία του Βελιγραδίου (VMA).

Ο Ντάρκο Μλάντιτς σημείωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να εξεταστεί ο πατέρας του από Ρώσους γιατρούς, επειδή απαιτείται χρόνος για την άφιξή τους.

Επίσης τόνισε ότι ο πατέρας του ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν και απευθύνει έκκληση να μη δημιουργηθούν αναταραχές λόγω της σύλληψής του.

Στην ερώτηση ποια είναι η εκτίμησή του για το κατηγορητήριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) o Ντάρκο Μλάντιτς απάντησε: «Η οικογένεια από την αρχή θεωρεί ότι είναι αθώος».