ΔΙΕΘΝΗ

«Η σύλληψη Μλάντιτς δεν είναι αντάλλαγμα για την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε»

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2011, 18:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Η σύλληψη Μλάντιτς δεν είναι αντάλλαγμα για την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε»
Facebook Twitter Whatsapp
Η Σερβία δεν προχώρησε στην σύλληψη Μπλάντιτς για να την «ανταλλάξει» με την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Μπόριτς Τάντιτς.
Η Σερβία δεν προχώρησε στην σύλληψη Μπλάντιτς για να την «ανταλλάξει» με την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Μπόριτς Τάντιτς. Όπως είπε σε χθεσινή συνέντευξη του που μεταδόθηκε σήμερα από το γαλλικό κανάλι France24 «κλείσαμε το κεφάλαιο αυτό με τον Ράτκο Μλάντιτς για εμάς τους ίδιους και όχι για να τον χρησιμοποιήσουμε ως ένα κάποιο αντάλλαγμα», τονίζοντας ότι η σύλληψη του Μλάντιτς και οι πρόσφατες επισκέψεις αξιωματούχων της ΕΕ στο Βελιγράδι είναι «πράγματι μόνο μια σύμπτωση».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αν η σύλληψη του Μλάντιτς είχε οργανωθεί γι'αυτόν το σκοπό, θα γινόταν «μερικές ημέρες πριν από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» για την ενταξιακή πορεία της Σερβίας, η οποία προβλέπεται να ληφθεί τον Οκτώβριο.

Την ίδια στιγμή ο σέρβος εισαγγελέας για τα εγκλήματα πολέμου Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς, δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να δικάζουμε όλους αυτούς που βοήθησαν τον Μλάντιτς και άλλους φυγόδικους να διαφεύγουν» και συμπλήρωσε πως όσοι τον βοήθησαν να διαφεύγει τα 16 χρόνια που ήταν καταζητούμενος έκαναν «ανεπανόρθωτο κακό στη Σερβία».