ΔΙΕΘΝΗ

Αρχές της εβδομάδας ο Μλάντιτς στη Χάγη

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2011, 12:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αρχές της εβδομάδας ο Μλάντιτς στη Χάγη
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων, Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στη Σερβία και κατηγορείται για γενοκτονία, ενδέχεται να μεταφερθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης αύριο Δευτέρα ή την Τρίτη, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος δικαστής Μεχμέτ Γκουνέι.
Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων, Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στη Σερβία και κατηγορείται για γενοκτονία, ενδέχεται να μεταφερθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης αύριο Δευτέρα ή την Τρίτη, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος δικαστής Μεχμέτ Γκουνέι. "Κατ' εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, θα παρουσιαστεί αμέσως στο δικαστή", είπε ο Γκουνέι, ο οποίος είναι αναπληρωτής στο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο Γκουνέι είπε ότι ο Μλάντιτς θα παραδοθεί στη Χάγη αφού ολοκληρωθούν οι διοικητικές και οικονομικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη μεταφορά του.

Ήδη έχει αποφασιστεί η ομάδα των δικαστών που θα αναλάβει την υπόθεσή του και αποτελείται από ένα Γερμανό, ένα Νοτιοαφρικανό και έναν Ολλανδό. Σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο δικαστή, η δίκη μπορεί να διαρκέσει ενάμισι με δύο χρόνια, ανάλογα με το αν θα καθυστερήσει ή όχι η παράδοση ορισμένων εγγράφων και αποδείξεων.