ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Επτά στους 10 θέλουν νέο πρωθυπουργό

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 08:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιαπωνία: Επτά στους 10 θέλουν νέο πρωθυπουργό
Facebook Twitter Whatsapp
Ποσοστό 70% των ψηφοφόρων στην Ιαπωνία επιθυμούν την αντικατάσταση του πρωθυπουργού Ναότο Καν, αλλά περίπου οι μισοί πιστεύουν ότι πρέπει να μείνει και να επιβλέπει την πρώτη φάση της αντιμετώπισης της καταστροφής και της πυρηνικής κρίσης μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, προκύπτει από δημοσκόπηση της οικονομικής εφημερίδας Nikkei που δημοσιεύται σήμερα.
Ποσοστό 70% των ψηφοφόρων στην Ιαπωνία επιθυμούν την αντικατάσταση του πρωθυπουργού Ναότο Καν, αλλά περίπου οι μισοί πιστεύουν ότι πρέπει να μείνει και να επιβλέπει την πρώτη φάση της αντιμετώπισης της καταστροφής και της πυρηνικής κρίσης μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, προκύπτει από δημοσκόπηση της οικονομικής εφημερίδας Nikkei που δημοσιεύται σήμερα. Περίπου τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων τονίζουν ότι η κυβέρνηση έκανε «κακή δουλειά» στους χειρισμούς της πυρηνικής κρίσης, της χειρότερης στον κόσμο τα τελευταία 25 χρόνια.

Η Tepco, η εταιρία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως η κατάσταση στο εργοστάσιο είναι αδύνατον να σταθεροποιηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.