ΔΙΕΘΝΗ

«Συγνώμη» του ΝΑΤΟ για νέους θανάτους αμάχων στο Αφγανιστάν

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 08:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Συγνώμη» του ΝΑΤΟ για νέους θανάτους αμάχων στο Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ζήτησε συγνώμη σήμερα για το θάνατο εννέα αμάχων στη διάρκεια επιχείρησης το Σάββατο στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι έκανε λόγο για τη «δολοφονία» 14 αμάχων.
Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ζήτησε συγνώμη σήμερα για το θάνατο εννέα αμάχων στη διάρκεια επιχείρησης το Σάββατο στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι έκανε λόγο για τη «δολοφονία» 14 αμάχων. Ο στρατηγός Τζον Τούλαν, διοικητής της Νοτιο-Δυτικής Περιοχής διάβασε ανακοίνωση στην οποία ο διοικητής της Isaf στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους ζητεί εξ ονόματος συνασπισμού, συγνώμη για το θάνατο εννέα αμάχων στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή Νοουζάντ της επαρχίας Χελμάντ.

Σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας Χελμάντ, 14 πολίτες, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά και δυο γυναίκες, σκοτώθηκαν από πυραύλους που ερρίφθησαν σε δυο σπίτια από ελικόπτερα του ΝΑΤΟ που έφθασαν στην περιοχή για να βοηθήσουν δύναμη του ΝΑΤΟ που δεχόταν επίθεση από ενόπλους.

Χθες, σε μια συνήθιστη ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος Καρζάι έκανε λόγο για «σοβαρό λάθος» και για «δολοφονία» και προειδοποίησε για τελευταία φορά τα στρατεύματα και τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να σταματήσουν τις «μονομερείς» επιχειρήσεις τους.