ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Η κυριαρχία του Καντάφι φτάνει στο τέλος της

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 10:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΝΑΤΟ: Η κυριαρχία του Καντάφι φτάνει στο τέλος της
Facebook Twitter Whatsapp
Η ΝΑΤΟϊκή εκστρατεία στη Λιβύη επιτυγχάνει τους στόχους της και η κυριαρχία του Μουάμαρ Καντάφι φτάνει σε ένα τέλος, τόνισε ο ΓΓ της Ατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Η ΝΑΤΟϊκή εκστρατεία στη Λιβύη επιτυγχάνει τους στόχους της και η κυριαρχία του Μουάμαρ Καντάφι φτάνει σε ένα τέλος, τόνισε ο ΓΓ της Ατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. «Η επιχείρηση μας στη Λιβύη πετυχαίνει τους στόχους της. Εχουμε πλήξει σε μεγάλο βαθμό την δυνατότητα του Καντάφι να σκοτώνει το λαό του», τόνισε ο Ράσμουσεν από τη Βάρνα όπου πραγματοποιείται φόρουμ του ΝΑΤΟ.

«Η τρομοκρατία του Καντάφι φτάνει στο τέλος. Βρίσκεται όλο και περισσότερο απομονωμένος, στην πατρίδα του και στο εξωτερικό. Ακόμα και οι κοντινοί του άνθρωποι αποχωρούν, αποστατούν ή τον εγκαταλείπουν», είπε χαρακτηριστικά ο Ράσμουσεν.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Κυριακή πως εξοπλίζει με βόμβες μεγάλης διατρητικότητας (bunker-busting) τα πολεμικά της αεροσκάφη που πετούν πάνω από την Λιβύη.

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έχουν εντατικοποιήσει τις αεροπορικές τους επιδρομές εναντίον της Τρίπολης και έχουν πλήξει το συγκρότημα Μπαμπ αλ-Αζιζίγια του Καντάφι στο κέντρο της πόλης.