ΔΙΕΘΝΗ

Αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 12:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίσθηκαν σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, η μία από τις οποίες εναντίον της έδρας μιας πολιτικοστρατιωτικής ομάδας του ΝΑΤΟ που διοικείται από την Ιταλία, ανακοίνωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίσθηκαν σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, η μία από τις οποίες εναντίον της έδρας μιας πολιτικοστρατιωτικής ομάδας του ΝΑΤΟ που διοικείται από την Ιταλία, ανακοίνωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. Πυρά συνεχίζονται να ακούγονται στο εσωτερικό του συγκροτήματος της Επαρχιακής Ομάδας Ανοικοδόμησης της Χεράτ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο της Επαρχιακής Ομάδας Ανοικοδόμησης της Χεράτ και μια δεύτερη στο κέντρο της πόλης. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο Φαρούκ Κοχιστάνι, ο επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας της Χεράτ.

Ο στόχος της δεύτερης επίθεσης δεν έγινε αμέσως γνωστός. Ο Κοχιστάνι δεν ήταν σε θέση να πει αν τα θύματα είναι άμαχοι ή στρατιωτικοί ούτε αν είναι Αφγανοί ή ξένοι.