ΔΙΕΘΝΗ

Γεωργία: Ο σκοτεινός ρόλος του συζύγου της ηγέτιδας της Αντιπολίτευσης

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 16:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γεωργία: Ο σκοτεινός ρόλος του συζύγου της ηγέτιδας της Αντιπολίτευσης
Facebook Twitter Whatsapp
Ο σύζυγος της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης της Γεωργίας Νίνο Μπουρτζανάντζε κατηγορείται ότι οργάνωσε επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας στη διάρκεια των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης την προηγούμενη εβδομάδα και ότι δημιούργησε παραστρατιωτικές ομάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Τμπιλίσι.
Ο σύζυγος της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης της Γεωργίας Νίνο Μπουρτζανάντζε κατηγορείται ότι οργάνωσε επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας στη διάρκεια των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης την προηγούμενη εβδομάδα και ότι δημιούργησε παραστρατιωτικές ομάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Τμπιλίσι. Έπειτα από έρευνα της εισαγγελίας ο Μπάντρι Μπιτσάντζε, σύζυγος της Μπουρτζανάντζε, κατηγορείται για «τη δημιουργία παραστρατιωτικών ομάδων και την οργάνωση επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στη διάρκεια της διαδήλωσης» της 25ης Μαΐου, επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Η εισαγγελία διευκρινίζει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Μπιτσάντζε βασίζονται σε μαρτυρίες και βίντεο.

Η Νίνο Μπουρτζανάντζε, πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου, είχε καλέσει σε κινητοποιήσεις την προηγούμενη εβδομάδα με στόχο την αποχώρηση του προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι από την εξουσία.

Οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει το κέντρο του Τμπιλίσι για αρκετές ημέρες προτού τους διαλύσει με τη βία η αστυνομία τη νύχτα της 25ης προς 26η Μαΐου.

Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης έπεσε πάνω τους.