ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Οι εξεγερμένοι απέκτησαν επίσημο όνομα

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2011, 08:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λιβύη: Οι εξεγερμένοι απέκτησαν επίσημο όνομα
Facebook Twitter Whatsapp
«Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός» θα ονομάζονται πλέον οι δυνάμεις των ανταρτών που πολεμούν το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Δευτέρας.
«Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός» θα ονομάζονται πλέον οι δυνάμεις των ανταρτών που πολεμούν το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Δευτέρας. Στόχος της επιλογής αυτής της ονομασίας, σύμφωνα πάντα με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, είναι να συμβολίζεται η ολοένα αυξανόμενη λαϊκή αποδοχή του οργάνου που επιχειρεί την ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.

«Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ελπίζει πως αυτή η προσωρινή ονομασία θα εκφράσει ακόμα καλύτερα την επαγγελματική συμπεριφορά των αντρών που εντάσσονται στη στρατιωτική δύναμη των εξεγερμένων, καθώς και την πειθαρχία στον κοινό στόχο της έκπτωσης του καθεστώτος Καντάφι», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.