ΔΙΕΘΝΗ

Καρζάι: Δεν θα ανεχθούμε άλλους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ σε αφγανικές κατοικίες

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2011, 11:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καρζάι: Δεν θα ανεχθούμε άλλους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ σε αφγανικές κατοικίες
Facebook Twitter Whatsapp
Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι προειδοποίησε σήμερα τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ότι κινδυνεύουν να θεωρηθούν «δύναμη κατοχής» εάν δε σταματήσουν τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον αφγανικών κατοικιών στη διάρκεια των επιχειρήσεών τους εναντίον ενόπλων και υπογράμμισε ότι ο αφγανικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο την τακτική αυτή που έχει προκαλέσει το θάνατο σε πολλούς αμάχους.
Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι προειδοποίησε σήμερα τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ότι κινδυνεύουν να θεωρηθούν «δύναμη κατοχής» εάν δε σταματήσουν τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον αφγανικών κατοικιών στη διάρκεια των επιχειρήσεών τους εναντίον ενόπλων και υπογράμμισε ότι ο αφγανικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο την τακτική αυτή που έχει προκαλέσει το θάνατο σε πολλούς αμάχους. «Εάν δε σταματήσουν τις αεροπορικές επιθέσεις σε αφγανικές κατοικίες, θα θεωρηθούν δύναμη κατοχής στο Αφγανιστάν και η παρουσία τους ανεπιθύμητη για τον αφγανικό λαό», τόνισε ο Καρζάι σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ.

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να μάθει ότι οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον κατοικιών δεν επιτρέπονται και ότι ο αφγανικός λαός δεν πρόκειται να το ανεχθεί άλλο αυτό», υπογράμμισε ο αφγανός πρόεδρος.

Ο Καρζάι αντέδρασε οριγισμένα μετά το θάνατο εννέα ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους παιδιά, στη διάρκεια αεροπορικών επιθέσεων εναντίον δυο κατοικιών, την Κυριακή, στην επαρχία Χελμάντ.