ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανικό κοινοβούλιο: Παράνομος ο Αχμαντινετζάντ

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2011, 12:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιρανικό κοινοβούλιο: Παράνομος ο Αχμαντινετζάντ
Facebook Twitter Whatsapp
Το κοινοβούλιο του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ λειτούργησε παράνομα αναλαμβάνοντας ο ίδιος το υπουργείο Πετρελαίου και παρέπεμψε την υπόθεση στη δικαιοσύνη, πιέζοντάς τον να παραιτηθεί.
Το κοινοβούλιο του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ λειτούργησε παράνομα αναλαμβάνοντας ο ίδιος το υπουργείο Πετρελαίου και παρέπεμψε την υπόθεση στη δικαιοσύνη, πιέζοντάς τον να παραιτηθεί. Το κοινοβούλιο, που έχει επανειλημμένως συγκρουστεί μαζί του σε σημαντικά θέματα, ψήφισε υπέρ της έγκρισης έκθεσης την οποία εκπόνησε επιτροπή ενέργειας και η οποία χαρακτήρισε την κίνηση του Αχμαντινεζάντ "προφανή παραβίαση του νόμου", μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Τον περασμένο μήνα ο Αχμαντινεζάντ απέπεμψε τον υπουργό Πετρελαίου Μασούντ Μιρκαζεμί στο πλαίσιο του σχεδίου του για τη συγχώνευση αρκετών υπουργείων με στόχο ο αριθμός τους να μειωθεί από τα 21 σε 17. Η κίνησή του αυτή προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κόλπους της συντηρητικής κυβερνώσας ελίτ.