ΔΙΕΘΝΗ

Oι hackers μπλοκάρουν το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2011, 07:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Oι hackers μπλοκάρουν το ΔΝΤ για την Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp
Πειρατές του Διαδικτύου της ομάδας «Anonymous» απηύθυναν έκκληση για μια online επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε διαμαρτυρία κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της.
Πειρατές του Διαδικτύου της ομάδας «Anonymous» απηύθυναν έκκληση για μια online επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε διαμαρτυρία κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της. Ένα «tweet» που εστάλη από τους «Anonymous Operations», με τη χρήση της λέξης-κλειδί «OperationGreece» καλεί τους συνδρομητές στον λογαριασμό του στο Twitter να επισκεφθούν μαζικά την ιστοσελίδα του ΔΝΤ, προφανώς σε μια προσπάθεια να καταποντίσουν την ιστοσελίδα και να την κάνουν ανενεργή.

Δεν ανέφεραν πάντως τι ώρα θα αρχίσει η επίθεση, που ονομάζεται «άρνηση υπηρεσίας». Το μήνυμα παραπέμπει επίσης σε μια ιστοσελίδα που επικρίνει το πρόγραμμα λιτότητας που επιβλήθηκε στην Αθήνα και συνδέεται με την καταβολή βοήθειας 110 δισ. δολαρίων που υποσχέθηκαν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το Ταμείο διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η παράλυση της ιστοσελίδας του. «Είμαστε ενήμεροι για την απειλή, και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ποιοι είναι οι Αnonymous

Σημειώνεται ότι οι Anonymous είναι μια διαδικτυακή κοινότητα αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα.

Έχουν ως σύμβολό τους μια σημαία που απεικονίζει έναν άνδρα με κοστούμι που αντί για κεφάλι έχει ένα ερωτηματικό, σε μια προσπάθεια της κοινότητας να καταδείξει το κενό ηγεσίας στους παγκόσμιους οργανισμούς, καθώς και την ανωνυμία. Σε εμφανίσεις τους σε διαδηλώσεις, τα μέλη των Anoynymous φορούν τη μάσκα του Guy Fawkes, γνωστή από την ταινία «V for Vendetta»(φωτό).