ΔΙΕΘΝΗ

Σομαλία: Τουλάχιστον 17 οι νεκροί από τις συγκρούσεις ισλαμιστών - στρατού

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2011, 16:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σομαλία: Τουλάχιστον 17 οι νεκροί από τις συγκρούσεις ισλαμιστών - στρατού
Facebook Twitter Whatsapp
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Μογκαντίσου σε συγκρούσεις μεταξύ των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, τις οποίες υποστηρίζει η ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης (Amisom), για τον έλεγχο της κεντρικής αγορά Μπακαρά, σύμφωνα με μία ιατρική πηγή.
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Μογκαντίσου σε συγκρούσεις μεταξύ των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, τις οποίες υποστηρίζει η ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης (Amisom), για τον έλεγχο της κεντρικής αγορά Μπακαρά, σύμφωνα με μία ιατρική πηγή. «Τουλάχιστον 17 άμαχοι καταμετρήθηκαν, ανάμεσά τους εννέα που σκοτώθηκαν μία οβίδα του πυροβολικού που έπεσε σε μία στάση λεωφορείου κοντά στο νοσοκομείο Αραφάτ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Μογκαντίσου, Άλι Μούσε.

«Περίπου 46 άμαχοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό», πρόσθεσε.

Η πλειονότητα των θυμάτων, νεκροί και τραυματίες, χτυπήθηκαν στο Αραφάτ, μία συνοικία στα βόρεια του Μογκαντίσου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σεμπάμπ.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας της μεταβατικής κυβέρνησης της Σομαλίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αυτό τον απολογισμό, όμως επεσήμανε ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της Amisom, πήραν τον έλεγχο πολλών θέσεων και προήλασαν προς τη Μπακαρά, προπύργιο των ισλαμιστών.

«Απωθήσαμε τον εχθρό και οι δυνάμεις μας προελαύνουν προς νέες θέσεις κοντά στη Μπακαρά», διαβεβαίωσε ο αντισυνταγματάρχης Γιούσουφ Ντεγκομπαντάν, αναπληρωτής επικεφαλής του στρατού.

Η Amisom ξεκίνησε στις 12 Μαΐου μία σειρά νέων επιχειρήσεων εναντίον των ισλαμιστών σε δύο βασικές γραμμές στο Μογκαντίσου.