ΔΙΕΘΝΗ

Στους 18 οι νεκροί από το βακτήριο E.coli

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2011, 17:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στους 18 οι νεκροί από το βακτήριο E.coli
Facebook Twitter Whatsapp
Το βακτήριο E.coli 0104 (EHEC) προκάλεσε το θάνατο ενός ακόμη ανθρώπου στη Γερμανία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα αυτή σε 17, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της πόλης του Αμβούργου, στη βόρεια Γερμανία.
Το βακτήριο E.coli 0104 (EHEC) προκάλεσε το θάνατο ενός ακόμη ανθρώπου στη Γερμανία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα αυτή σε 17, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της πόλης του Αμβούργου, στη βόρεια Γερμανία. Με το νέο θάνατο ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία στην Ευρώπη ανέρχεται σε 18, μαζί με την ασθενή που πέθανε την Τρίτη στη Σουηδία.

Νέο θύμα του βακτηρίου είναι μια 81χρονη γυναίκα, η οποία πέθανε στη διάρκεια της νύχτας, διευκρίνισε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν.

Το λιμάνι του Αμβούργου παραμένει το επίκεντρο της μόλυνσης από το βακτήριο, η πηγή του οποίου παραμένει άγνωστη. Το νοσοκομείο στο οποίο πέθανε η 81χρονη νοσηλεύονται επίσης 102 ασθενείς, οι οποίοι υποφέρουν από ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο (ΟΑΣ), μια σοβαρή επιπλοκή του βακτηρίου EHEC η οποία πλήττει τα νεφρά, προσέθεσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Από τους 102 ασθενείς, τα 27 είναι παιδιά και τα δύο τρίτα γυναίκες, σημείωσε η ίδια.

Το νοσοκομείο που αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της μεγάλης προσέλευσης ασθενών απευθύνει επίσης έκκληση για δωρεές αίματος.

Περίπου 2.000 άνθρωποι νοσούν στη Γερμανία -500 περισσότεροι από χθες- κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, λόγω του βακτηρίου, αλλά κρούσματα έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μέχρι ακόμη και στις ΗΠΑ. Τα κρούσματα αυτά συνδέονται όπως φαίνεται όλα με τη Γερμανία. Οι ασθενείς στις ΗΠΑ είχαν περάσει όλοι όπως φαίνεται από τη Γερμανία.

Το βακτήριο προκαλεί αιμορραγίες στο γαστρεντερικό σύστημα και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις ουραιμικό και αιμολυτικό σύνδρομο.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC), το οποίο εδρεύει στη Στοκχόλμη, επιβεβαίωσε σήμερα την ταυτότητα του βακτηρίου, το οποίο είναι ένα σπάνιο στέλεχος του Escherichia coli, σημειώνοντας ωστόσο ότι η πηγή της μόλυνσης εξακολουθεί να αποτελεί το αντικείμενο έρευνας.