ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: 53 οι νεκροί διαδηλωτές της Παρασκευής

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2011, 12:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συρία: 53 οι νεκροί διαδηλωτές της Παρασκευής
Facebook Twitter Whatsapp
Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή στη Συρία από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας , οι 48 από αυτούς στην πόλη Χάμα, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν κατά του καθεστώτος, ανακοίνωσε σήμερα το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή στη Συρία από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας , οι 48 από αυτούς στην πόλη Χάμα, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν κατά του καθεστώτος, ανακοίνωσε σήμερα το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. "Γνωρίζουμε ότι 48 πολίτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή στην Χάμα (βόρεια) από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας", δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Ράμι Αμπντελραχμάν και πρόσθεσε πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Στην περιοχή Χομς (κεντρική Συρία) δύο πολίτες σκοτώθηκαν στο Ραστάν και άλλοι δύο στην πόλη Χομς. Επίσης υπάρχει ένας νεκρός στο Ιντλέμπ (βορειοδυτικά) πρόσθεσε ο Αμπντελραχμάν.

Οι διαδηλώσεις της Παρασκευής ήταν οι μεγαλύτερες από την έναρξη του κινήματος κατά του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, στις 15 Μαρτίου.