ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα καλεί σε κινητοποίηση κατά του ΑΙDS

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2011, 13:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ: Ο Ομπάμα καλεί σε κινητοποίηση κατά του ΑΙDS
Facebook Twitter Whatsapp
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί στον αγώνα κατά του AIDS, με αφορμή της 30η επέτειο της εμφάνισης της ασθένειας.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί στον αγώνα κατά του AIDS, με αφορμή της 30η επέτειο της εμφάνισης της ασθένειας. "Την ώρα που τιμούμε τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο και στηρίζουμε αυτούς που ζουν με τον ιό HIV, πρέπει να κινητοποιηθούμε για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα.

 Την περασμένη χρονιά, ο αμερικανός πρόεδρος έθεσε σε εφαρμογή ένα εθνικό σχέδιο καταπολέμησης του AIDS με στόχο να μειωθεί κατά 25% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ο ετήσιος αριθμός των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον ιό. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει επίσης στην βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης των φορέων και των ασθενών.

Από την εμφάνισή της η νόσος έχει προκαλέσει το θάνατο περίπου 600.000 ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ κάθε χρόνο περίπου 56.000 Αμερικανοί μολύνονται με τον ιό HIV και συνολικά οι φορείς ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.