ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πιθανή μόλυνση δύο στρατιωτών από το βακτήριο e. coli

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2011, 13:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γερμανία: Πιθανή μόλυνση δύο στρατιωτών από το βακτήριο e. coli
Facebook Twitter Whatsapp
Δύο μέλη των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Γερμανία πιστεύεται ότι έχουν προσβληθεί από το επικίνδυνο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο ευθύνεται μέχρι τώρα για τον θάνατο 19 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.
Δύο μέλη των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Γερμανία πιστεύεται ότι έχουν προσβληθεί από το επικίνδυνο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο ευθύνεται μέχρι τώρα για τον θάνατο 19 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας. Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πραγματοποιεί ελέγχους σε λαχανικά από την Ισπανία και την Γερμανία, τα οποία εισάγονται στις ΗΠΑ, αλλά όπως ανακοινώθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου των Ασθενειών (CDC) δεν αναμένεται να ξεσπάσει επιδημία στη χώρα.

"Δύο μέλη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Γερμανία νοσούν και θεωρούνται πιθανά κρούσματα", τόνισε ο Κρις Μπράντεν διευθυντής του τμήματος ασθενειών που προέρχονται από τα τρόφιμα, το νερό και το περιβάλλον των CDC.

Το ιδιαίτερα τοξικό στέλεχος του βακτηρίου έχει προκαλέσει τον θάνατο 19 ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 1.700 έχουν νοσήσει.

"Η αμερικανική παραγωγή (αγροτικών προϊόντων) παραμένει ασφαλής και δεν υπάρχει λόγος οι Αμερικανοί να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες", επισήμανε ο Ντέιβιντ Ελντερ διευθυντής περιφερειακών επιχειρήσεων της FDA.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως μόνο το 0,2% των φρούτων και λαχανικών που εισάγονται στις ΗΠΑ προέρχονται από την Ισπανία και την Γερμανία.