ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με την Αμερικανίδα γερουσιαστή Ο. Σνόου

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2011, 13:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με την Αμερικανίδα γερουσιαστή Ο. Σνόου
Facebook Twitter Whatsapp
Μήνυμα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για "δύναμη και κουράγιο" σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας έστειλε η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου, μέσω του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη, με τον οποίο συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας).
Μήνυμα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για "δύναμη και κουράγιο" σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας έστειλε η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου, μέσω του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη, με τον οποίο συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας). Η ελληνικής καταγωγής Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής από την πολιτεία Μέιν εξέφρασε αισιοδοξία ότι "η Ελλάδα θα τα καταφέρει" και ότι "χρειάζεται αντοχή και επιμονή" σε στόχους που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι γίνονται πράγματα που έπρεπε να γίνουν εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο κ. Νικητιάδης ενημέρωσε την κ. Σνόου για τις τελευταίες εξελίξεις και την ευχαρίστησε για τη "μεγάλη υποστήριξη" που προσφέρει στην Ελλάδα, ενώ της ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στον αγώνα που δίνει για την επανεκλογή της.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού βρίσκεται από χθες στις ΗΠΑ, όπου θα έχει σειρά επαφών με στελέχη ταξιδιωτικών οργανισμών και ελληνοαμερικανικών φορέων για την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος, την παρουσίαση συγκεκριμένων επενδυτικών προγραμμάτων και την προώθηση εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς την Αμερική.

Πριν από τη συνάντησή του με τη γερουσιαστή Σνόου, ο κ. Νικητιάδης παρέστη στην τελετή αποφοίτησης στο λύκειο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, το οποίο είναι το μοναδικό ελληνικό λύκειο στις ΗΠΑ. Σε σύντομο χαιρετισμό του κάλεσε τους τελειόφοιτους να μην αποκοπούν ποτέ από τις ρίζες τους, να νιώθουν περηφάνια για την καταγωγή τους και να επισκέπτονται συχνά την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι "πρόκειται για την πιο όμορφη χώρα του κόσμου".

Στην τελετή αποφοίτησης μίλησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκολας Γκέιτζ και παρέστησαν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι γενικές πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, Άγη Μπαλτά και Κούλα Σοφιανού αντίστοιχα, καθώς και ο πρόξενος Ευάγγελος Κυριακόπουλος.