ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Αποσύρθηκαν στρατός και αστυνομία από την πόλη Τάιζ

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2011, 18:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υεμένη: Αποσύρθηκαν στρατός και αστυνομία από την πόλη Τάιζ
Facebook Twitter Whatsapp
Οι μονάδες της αστυνομίας και του στρατού της Υεμένης αποσύρθηκαν από την πόλη Τάιζ, στα νότια της χώρας, έπειτα από μία εβδομάδα συγκρούσεων με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, όπως δήλωσε ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης και ένας αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος.
Οι μονάδες της αστυνομίας και του στρατού της Υεμένης αποσύρθηκαν από την πόλη Τάιζ, στα νότια της χώρας, έπειτα από μία εβδομάδα συγκρούσεων με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, όπως δήλωσε ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης και ένας αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος. "Οι λεηλασίες και οι σκηνές χάους εξαπλώνονται μετά την απομάκρυνση των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού από την πόλη", δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, στο Ρόιτερς.

Ο Τάρεκ αλ Σάμι, αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος, επιβεβαίωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την πόλη, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σανάα.

Η αστυνομία και ο στρατός που παραμένει πιστός στον πρόεδρο Αλι Αμπντάλα Σάλεχ πυροβόλησαν αρκετές φορές εναντίον των διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτηση του Σάλεχ.

Η επικεφαλής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσε ότι το γραφείο της ερευνά τις αναφορές που κάνουν λόγο για το θάνατο έως και 50 ανθρώπων στην Τάιζ από την Κυριακή.