ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Διαδήλωση υπέρ της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2011, 12:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ισραήλ: Διαδήλωση υπέρ της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους
Facebook Twitter Whatsapp
Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν, χθες το βράδυ στο Τελ Αβίβ, με την άδεια των αρχών, κατά της κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, επ ευκαιρία της 44ης επετείου από την κατάκτησή τους με μέσα στρατιωτικά.
Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν, χθες το βράδυ στο Τελ Αβίβ, με την άδεια των αρχών, κατά της κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, επ ευκαιρία της 44ης επετείου από την κατάκτησή τους με μέσα στρατιωτικά. Στη διαδήλωση αυτήν, στην οποία συμμετείχαν κι Άραβες πολίτες του Ισραήλ, ζητήθηκε "να ιδρυθεί ένα παλαιστινιακό κράτος προς το συμφέρον του Ισραήλ"(...)" με διεθνή όρια αυτά της 4ης Ιουνίου του 1967", προγενέστερα του "Πολέμου των έξι ημερών".

"Ο Νετανιάχου μάς σύρει στην καταστροφή", "Ισραήλ, Παλαιστίνη, δύο κράτη, δύο λαοί", "Αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους", φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ ευδιάκριτα ήταν πανό με γελοιογραφία, η οποία παριστάνει τον πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, να τραγουδά με σιγανή φωνή.

Στη διαδήλωση κάλεσαν το κόμμα Μερέτζ, στην αντιπολίτευση, το Κομμουνιστικό κόμμα, το κίνημα 'Ειρήνη, τώρα', μαζί με άλλα αντι-κατοχικά κινήματα.

Στη Βηθλεέμ, κοντά στο χώρο σημείου στρατιωτικού ελέγχου απ το Ισραήλ, πολλοί Χριστιανοί τέλεσαν σήμερα τη Θεία λειτουργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιά την παρατεινόμενη ισραηλινή κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών,φωνάζοντας : "Ειρήνη και Δικαιοσύνη".

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε συναγερμό από σήμερα, επειδή γι αύριο Κυριακή προβλέπεται να γίνουν απ τους Παλαιστίνιους διαδηλώσεις γιά την "Naksa", την ήττα των Αράβων στον "Πόλεμο των έξι ημερών" τον Ιούνιο του 1967.

Ετσι, ενισχύθηκαν ήδη οι ισραηλινές δυνάμεις κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, στα Υψώματα του Γκολάν, στα όρια με τη Δυτική Οχθη και την Λωρίδα της Γάζας.