ΔΙΕΘΝΗ

Yεμένη: Γιορτάζουν την «πτώση του καθεστώτος»

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2011, 13:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Yεμένη: Γιορτάζουν την «πτώση του καθεστώτος»
Facebook Twitter Whatsapp
Οι "νέοι της επανάστασης" στην Υεμένη γιορτάζουν σήμερα στη Σαναά την "πτώση του καθεστώτος", όπως την ονομάζουν, μια ημέρα μετά την μεταφορά στην Σαουδική Αραβία για νοσηλεία του προέδρου της χώρας Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος τραυματίστηκε την Παρασκευή όταν το προεδρικό μέγαρο επλήγη από οβίδες.
Οι "νέοι της επανάστασης" στην Υεμένη γιορτάζουν σήμερα στη Σαναά την "πτώση του καθεστώτος", όπως την ονομάζουν, μια ημέρα μετά την μεταφορά στην Σαουδική Αραβία για νοσηλεία του προέδρου της χώρας Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος τραυματίστηκε την Παρασκευή όταν το προεδρικό μέγαρο επλήγη από οβίδες. "Σήμερα μια νέα Υεμένη γεννιέται" τραγουδούσαν δεκάδες νέοι συγκεντρωμένοι κοντά στο πανεπιστήμιο της Σαναά, στο σημείο που εδώ και εβδομάδες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Τελείωσε. Το καθεστώς έπεσε", φώναζαν άλλοι.

Ο Σάλεχ μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Ριάντ, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχος, η κατάσταση της υγείας του δεν είναι ανησυχητική και σύντομα θα επιστρέψει στην Υεμένη.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, ο αντιπρόεδρος Αμπντελ Ράμπο Μανσούρ Χάντι αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει σχετική επίσημη ανακοίνωση.