ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Συνάντηση του αντιπροέδρου Μανσούρ Χάντι με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2011, 14:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υεμένη: Συνάντηση του αντιπροέδρου Μανσούρ Χάντι με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Ο εκτελών χρέη προέδρου της Υεμένης, ο αντιπρόεδρος Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι, συναντήθηκε σήμερα με τον Τζέραλντ Φάιρστάιν πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Σανάα για να συζητήσουν την κατάσταση στη χώρα μετά τη μεταφορά του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας για νοσηλεία, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Saba.
Ο εκτελών χρέη προέδρου της Υεμένης, ο αντιπρόεδρος Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι, συναντήθηκε σήμερα με τον Τζέραλντ Φάιρστάιν πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Σανάα για να συζητήσουν την κατάσταση στη χώρα μετά τη μεταφορά του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας για νοσηλεία, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Saba. Σύμφωνα με το πρακτορείο "ο αντιπρόεδρος" συζήτησε με τον αμερικανό πρέσβη "θέματα σχετικά με τις εξελίξεις" στην Υεμένη.
Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης στη "σημασία της συνεργασίας των κομμάτων του Κοινού Μετώπου", του συνασπισμού της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, "σε αυτές τις πολύπλοκες και δύσκολες περιστάσεις" που περνά η χώρα ώστε να "αποφευχθεί κάθε προσπάθεια δολιοφθοράς", σύμφωνα πάντα με το Saba.

Εξάλλου πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονταν σήμερα στη Σανάα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μία ημέρα μετά την κήρυξη εκεχειρίας μεταξύ της φυλής Χάσιντ και των δυνάμεων του Σάλεχ χάρη στη μεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας.

Οι πυροβολισμοί ακούγονταν από την περιοχή Χασάμπα, πεδίο μάχης τις προηγούμενες εβδομάδες μεταξύ των δυνάμεων του Σάλεχ και αυτών του Σάντεκ αλ Αχμανρ, αρχηγού της ισχυρής φυλής Χάσιντ.

Λίγες ώρες μετά τη διακομιδή του προέδρου Σάλεχ σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας χθες Σάββατο, το Ριάντ μεσολάβησε για την κήρυξη εκεχειρίας μεταξύ της φυλής Χάσιντ και των δυνάμεων του Σάλεχ.