ΔΙΕΘΝΗ

Παλαιστινιακά Εδάφη: Κλειστό παραμένει το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2011, 14:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παλαιστινιακά Εδάφη: Κλειστό παραμένει το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα
Facebook Twitter Whatsapp
Οι παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα την αναστολή της διαδικασίας διάβασης από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Αιγύπτου και της Γάζας, μία ημέρα μετά το κλείσιμο του φυλακίου από την Αίγυπτο.
Οι παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα την αναστολή της διαδικασίας διάβασης από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Αιγύπτου και της Γάζας, μία ημέρα μετά το κλείσιμο του φυλακίου από την Αίγυπτο. "Αναμένουμε τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων με την αιγυπτιακή κυβέρνηση" για να ανοίξει και πάλι το πέρασμα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αγιούμπ Αμπου Σάαρ, αξιωματούχος της Χαμάς.

Οι παλαιστινιακές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν το πέρασμα έπειτα από τρεις ημέρες σύγχυσης και έλλειψης συντονισμού με τις αιγυπτιακές αρχές, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Αμπου Σάαρ, η Αίγυπτος έκλεισε χθες Σάββατο το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα χωρίς καμία προειδοποίηση, την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν να περάσουν στην Αίγυπτο.

Μία πηγή από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας εξήγησε ότι το πέρασμα έκλεισε για να ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες οι οποίες θα έπρεπε να έχουν τελειώσει την Παρασκευή. Στη συνέχεια η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση και οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι το πέρασμα έχει ανοίξει μόνο για τους πεζούς.

Όμως οι αξιωματούχοι της Χαμάς ισχυρίζονται ότι δεν επιτρέπεται σε κανέναν να περάσει με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να έχουν συγκεντρωθεί στη Ράφα.

Η Αίγυπτος άνοιξε και πάλι στις 28 Μαΐου το πέρασμα της Ράφα, μόναδική διέξοδο προς το εξωτερικό που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ για τη Λωρίδα της Γάζας.