ΔΙΕΘΝΗ

Την Τρίτη η κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ – Ομπάμα

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2011, 21:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Την Τρίτη η κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ – Ομπάμα
Facebook Twitter Whatsapp
Την Τρίτη αναμένεται να συναντηθούν η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και την κρίση χρέους στην ΕΕ να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης.
Την Τρίτη αναμένεται να συναντηθούν η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και την κρίση χρέους στην ΕΕ να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης. Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να συμπεριληφθούν και τα προβλήματα χρέους των ΗΠΑ, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος θα εξηγήσει την επονομαζόμενη «φρένο χρέους» - ένα συνταγματικό κανόνα για την επίτευξη ενός σχεδόν ισοσκελισμένου προϋπολογισμού έως το 2016.

Η υποψηφιότητα της Γαλλίας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ για την ηγεσία του ΔΝΤ θα είναι επίσης στην ατζέντα των συνομιλιών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οι δύο ηγέτες θα μιλήσουν επίσης για την ιδέα δημιουργίας ενός ατλαντικού οικονομικού συμβουλίου που θα προσπαθήσει να επιτύχει ενιαία πρότυπα για να κάνει πιο ασφαλή την οικονομική παγκοσμιοποίηση, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Οι προσπάθειες για ανατροπές καθεστώτων και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική θα βρεθούν και αυτές στην ατζέντα.
Πηγή: newscode.gr