ΔΙΕΘΝΗ

Eκατό καμαριέρες αποδοκίμασαν τον Στρος-Καν έξω από το δικαστήριο!

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2011, 09:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Eκατό καμαριέρες αποδοκίμασαν τον Στρος-Καν έξω από το δικαστήριο!
Facebook Twitter Whatsapp
Στο δικαστήριο του Μανχάταν έφτασε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, με 100 καμαριέρες, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Οικιακών βοηθών της Νέας Υόρκης να τον «περιμένουν» έξω από το δικαστήριο, σύμφωνα με το Γαλλίκό Πρακτορείο. Ο Στρος-Καν δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες.
Στο δικαστήριο του Μανχάταν έφτασε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, με 100 καμαριέρες, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Οικιακών βοηθών της Νέας Υόρκης να τον «περιμένουν» έξω από το δικαστήριο, σύμφωνα με το Γαλλίκό Πρακτορείο. Ο Στρος-Καν δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες. Οι καμαριέρες φώναζαν «ντροπή σου» στον Στρος-Καν, ο οποίος έφτασε με ένα μεγάλο βαν, φορώντας ένα σκούρο μπλέ κοστούμι.

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος μιας καμαριέρας ενός ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης.

Στην ερώτηση του δικαστή Μάικλ Όμπους, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα, αν δηλώνει αθώος ή ένοχος στις επτά κατηγορίες που τον βαρύνουν, ο Στρος-Καν απάντησε: "αθώος".

Ο δικαστής όρισε ότι η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου.

Λίγο αργότερα ο Στρος-Καν εγκατέλειψε το δικαστήριο.

Στην περίπτωση καταδίκης του ο 62χρονος Στρος-Καν αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 25 ετών.