ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Επικυρώθηκε νομοσχέδιο με το οποίο εγκαταλείπεται η πυρηνική ενέργεια

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2011, 12:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γερμανία: Επικυρώθηκε νομοσχέδιο με το οποίο εγκαταλείπεται η πυρηνική ενέργεια
Facebook Twitter Whatsapp
Η γερμανική κυβέρνηση επικύρωσε το νομοσχέδιο που καθιστά την Γερμανία την πρώτη από τις μεγάλες δυνάμεις η οποία στρέφει την πλάτη στα πυρηνικά, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Η γερμανική κυβέρνηση επικύρωσε το νομοσχέδιο που καθιστά την Γερμανία την πρώτη από τις μεγάλες δυνάμεις η οποία στρέφει την πλάτη στα πυρηνικά, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ. «Ολοι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες θα κλείσουν μέχρι το 2022», τόνισε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Οι οκτώ από τους 17 ανιδραστήρες έχουν ήδη διακόψει τη λειτουργία τους και οι υπόλοιποι εννιά θα σταματήσουν σταδιακά να λειτουργούν από το 2015 ως το 2022. Αρμόδιοι αξιωματούχοι θα αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα αν ένας από τους αντιδραστήρες θα παραμείνει σε επιφυλακή.

Η πυρηνική ενέργεια καλύπτει μέχρι σήμερα στην Γερμανία το 22% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια. Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να καλύψει το κενό με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: ήδη σχεδιάζει την κατασκευή αιολικών πάρκων και να επιταχύνει την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού με φυσικό αέριο ή άνθρακα.