ΔΙΕΘΝΗ

Ένας Ιταλός στρατιώτης νεκρός στο Αφγανιστάν

Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2011, 14:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ένας Ιταλός στρατιώτης νεκρός στο Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Ένας Ιταλός στρατιώτης έχασε την ζωή του και ένας άλλος τραυματίστηκε σήμερα το πρωί στην επαρχία Φαράχ, στο δυτικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν το υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ιταλίας.
Ένας Ιταλός στρατιώτης έχασε την ζωή του και ένας άλλος τραυματίστηκε σήμερα το πρωί στην επαρχία Φαράχ, στο δυτικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν το υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ιταλίας. Το θύμα οδηγούσε ένα θωρακισμένο όχημα, το οποίο ανατινάχθηκε αφού πέρασε πάνω από εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου.

Ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Φαράχ, έχει χτυπηθεί στο πόδι αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Ιγκνάσιο Λα Ρούσα εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ιταλικής κυβέρνησης και ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι σημείωσε ότι το καθήκον της Ιταλίας, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές είναι να διατηρήσει την πορεία της και να ολοκληρώσει τη δουλειά της επιστροφής στην ασφάλεια, επιτρέποντας μία δημοκρατική "μετάβαση" στο Αφγανιστάν.