ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Οπαδοί του Τσάβες διαδηλώνουν και προσεύχονται για την υγεία του

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2011, 19:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βενεζουέλα: Οπαδοί του Τσάβες διαδηλώνουν και προσεύχονται για την υγεία του
Facebook Twitter Whatsapp
Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προσευχήθηκαν σήμερα για την ταχεία ανάρρωση του ηγέτη της χώρας ο οποίος αποκάλυψε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου.
Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προσευχήθηκαν σήμερα για την ταχεία ανάρρωση του ηγέτη της χώρας ο οποίος αποκάλυψε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου. Σε αρτοποιεία και μπαρ, δρόμους και σπίτια, το θέμα συζήτησης είναι ένα και μοναδικό: πόσο άσχημη είναι η κατάσταση του Τσάβες; Σήμερα Κυριακή, μία ημέρα που συνήθως περιστρέφεται γύρω από το εβδομαδιαίο σόου «Αλό Πρεζιντέντε» του Τσάβες, οι οπαδοί του επέλεξαν να οργανώσουν πορείες ή να συγκεντρωθούν στις εκκλησίες για να προσευχηθούν για την υγεία του.

Ο Τσάβες εγχειρίστηκε στις 10 Ιουνίου και έκτοτε υποβάλλεται σε θεραπεία στην Κούβα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε ενδέχεται να επιστρέψει στη χώρα του.

«Θα βγει νικητής. Ζητάμε όλοι από το Θεό να του δώσει υγεία και δύναμη», είπε η 76χρονη συνταξιούχος Ίρμα Σανταντέρ που φορούσε το χαρακτηριστικό κόκκινο μπλουζάκι που έχει γίνει σήμα κατατεθέν των οπαδών του προέδρου.

Ο Τσάβες περίμενε μέχρι τις 30 Ιουνίου για να παραδεχτεί ότι πάσχει από καρκίνο. Μόνο όμως ο ίδιος και οι γιατροί του γνωρίζουν αν ο όγκος έχει κάνει μεταστάσεις ή αν τον πρόλαβαν εγκαίρως. Εκφράζονται επίσης φόβοι ότι η θεραπεία του 56χρονου προέδρου θα διαρκέσει πολλούς μήνες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε «κενό εξουσίας» αφού ο ίδιος δεν έχει ορίσει κανένα διάδοχο.

Σε κεντρική πλατεία του Καράκας πάντως οι οπαδοί του μαζεύτηκαν σήμερα κρατώντας ομοιώματα του Τσάβες, χόρεψαν και τραγούδησαν όλοι μαζί. Στο Πετάρε, τη μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας, τελέστηκε λειτουργία με τους δεκάδες παριστάμενους να φωνάζουν ρυθμικά «Αγαπάμε τον Τσάβες».

«Σας βλέπω, σας ακούω, ζω μέσα από εσάς», απάντησε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος σε μήνυμα που ανήρτησε από την Αβάνα στην ιστοσελίδα του στο Tweeter.