ΔΙΕΘΝΗ

Εισβολή και πυρά των συριακών δυνάμεων σε προάστιο

Δημοσίευση 8 Ιουλίου 2011, 08:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εισβολή και πυρά των συριακών δυνάμεων σε προάστιο
Facebook Twitter Whatsapp
Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο προάστιο της βόρειας Δαμασκού, Χαράστα, στη διάρκεια της νύχτας τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, ανακοίνωσαν σήμερα κάτοικοι και μία οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο προάστιο της βόρειας Δαμασκού, Χαράστα, στη διάρκεια της νύχτας τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, ανακοίνωσαν σήμερα κάτοικοι και μία οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περίπου 300 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που επέβαιναν σε φορτηγά, εισέβαλαν στο προάστιο, όπου καθημερινά πραγματοποιούνται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της διακυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα, ενώ πραγματοποίησαν και συλλήψεις σε σπίτια.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας νωρίτερα τραυμάτισαν τρεις διαδηλωτές ανοίγοντας πυρ στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην Χαράστα με αίτημα την απομάκρυνση του Ασαντ από την εξουσία.

Η συριακή Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Sawasiah αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν κατά την διάρκεια της νύχτας και στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Χαράστα, μία τακτική που χρησιμοποιήθηκε και σε παρόμοιες επιθέσεις σε άλλες πόλεις της Συρίας, και συνέλαβαν τους τρεις τραυματισμένους διαδηλωτές "των οποίων οι ζωές τώρα βρίσκονται σε τεράστιο κίνδυνο."