ΔΙΕΘΝΗ

Μπλόκο στο Σαρλ ντε Γκολ από 50 ακτιβιστές

Δημοσίευση 8 Ιουλίου 2011, 10:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπλόκο στο Σαρλ ντε Γκολ από 50 ακτιβιστές
Facebook Twitter Whatsapp
Περίπου πενήντα άτομα κατέλαβαν σήμερα το πρωί τερματικό σταθμό της εταιρίας Lufthansa στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, όταν δεν τους επετράπη να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος επειδή τα ονόματά τους βρίσκονται στην ισραηλινή λίστα των "ανεπιθύμητων προσώπων".
Περίπου πενήντα άτομα κατέλαβαν σήμερα το πρωί τερματικό σταθμό της εταιρίας Lufthansa στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, όταν δεν τους επετράπη να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος επειδή τα ονόματά τους βρίσκονται στην ισραηλινή λίστα των "ανεπιθύμητων προσώπων". "Το Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή. Είμαστε φιλειρηνικοί άνθρωποι που δεν έχουν καμιά πρόθεση να προκαλέσουν αναταραχή στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν" του Τελ Αβίβ, δήλωσε η Ολίβια Ζεμόρ, συντονίστρια της κίνησης BienvenuePalestine στη Γαλλία.

Οι συγκεκριμένοι επιβάτες έχουν τελικό προορισμό τη Βηθλεέμ.

Χθες Πέμπτη το Ισραήλ έστειλε στις αεροπορικές εταιρίες στη Γαλλία μια λίστα με ανεπιθύμητα πρόσωπα, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στις αεροπορικές υπηρεσίες.

Σε εννιά άτομα δεν επετράπη να επιβιβαστούν σε πτήση της ουγγρικής Malev γιατί τα ονόματά τους περιλαμβάνονταν στην συγκεκριμένη λίστα. "Στη λίστα περιλαμβάνονται 347 ονόματα", διευκρίνισε η Ολίβια Ζεμόρ.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή εξαιτίας της άφιξης φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Στο μεταξύ, σήμερα νωρίς το πρωί απαγορεύτηκε η είσοδος στο Ισραήλ σε δύο Αμερικανούς που σκόπευαν να συμμετάσχουν στις φιλοπαλαιστιακές διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.