ΔΙΕΘΝΗ

Λίμπερμαν: Ο Ερντογάν δεν επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2011, 10:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λίμπερμαν: Ο Ερντογάν δεν επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ
Facebook Twitter Whatsapp
Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν. "Ο (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν έκλεισε την πόρτα σε ένα διακανονισμό με το Ισραήλ. Δε θέλει ούτε διακανονισμό ούτε εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ", τόνισε ο Λίμπερμαν στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

"Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μας ταπεινώνει και να υπονομεύει τις θέσεις μας σε διεθνές επίπεδο. Είναι κρίμα, γιατό το συμφέρον των Τούρκων όπως και το δικό μας είναι η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων", υπογράμμισε ο ισραηλινός υπουργός.

Ο Λίμπερμαν αναφερόταν σε πρόσφατη ομιλία του Ερντογάν στην οποία απαιτούσε να άρει το Ισραήλ το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, να ζητήσει συγνώμη για την επίθεση τον Μάιο του 2010 στο τουρκικό πλοίο Μαvi Marmara και να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των εννέα τούρκων επιβατών που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή.

Ο Λίμπερμαν έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώ η έκδοση του πορίσματος του ΟΗΕ για την επίθεση αυτή αναβλήθηκε για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους συνομιλητές των δυο πλευρών.

Επίσημη ισραηλινή πηγή δήλωσε την Πέμπτη ότι οι συνομιλίες της Νέας Υόρκης ανάμεσα σε τούρκους εκπροσώπους και σε ισραηλινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Μοσέ Γιααλόν έληξαν χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να ορισθεί νέα συνάντηση.