ΔΙΕΘΝΗ

«Ο Άσαντ έχει χάσει τη νομιμότητά του»

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2011, 20:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Ο Άσαντ έχει χάσει τη νομιμότητά του»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Λευκός Οίκος, απηχώντας τα χθεσινά σχόλια της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει χάσει τη νομιμότητά του και δεν είναι "απαραίτητος".
Ο Λευκός Οίκος, απηχώντας τα χθεσινά σχόλια της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει χάσει τη νομιμότητά του και δεν είναι "απαραίτητος". "Έχει χάσει τη νομιμότητά του αρνούμενος να καθοδηγήσει τη μετάβαση" προς τη δημοκρατία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, οξύνοντας περαιτέρω τη ρητορική των ΗΠΑ κατά του σύρου ηγέτη για την σκληρή καταστολή των διαδηλωτών.

Ο Κάρνεϊ καταδίκασε, επίσης, τη χθεσινή επίθεση από υποστηρικτές του Ασαντ κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την οποία χαρακτήρισε "μη αποδεκτή".

Στο μεταξύ ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία για διαστρέβλωση και διόγκωση των γεγονότων σχετικά με τις επιθέσεις διαδηλωτών αυτή την εβδομάδα στις πρεσβείες τους στη Δαμασκό.

Ο απεσταλμένος, Μπασάρ Τζααφάρι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Συρία έχει αναλάβει την προστασία των πρεσβειών και ότι ορισμένοι διαδηλωτές που συμμετείχαν στα επεισόδια της Δευτέρας έχουν συλληφθεί και θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.