ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη πρώην υποδιευθυντής της News of the World - Η βουλή κάλεσε επισήμως τους Μέρντοκ

Δημοσίευση 14 Ιουλίου 2011, 12:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνελήφθη πρώην υποδιευθυντής της News of the World - Η βουλή κάλεσε επισήμως τους Μέρντοκ
Facebook Twitter Whatsapp
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε άλλον έναν άνδρα στο πλαίσιο της έρευνάς της για τις υποκλοπές σε τηλέφωνα από την News of the World, ο οποίος είναι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, πρώην υποδιευθυντής της εφημερίδας.
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε άλλον έναν άνδρα στο πλαίσιο της έρευνάς της για τις υποκλοπές σε τηλέφωνα από την News of the World, ο οποίος είναι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, πρώην υποδιευθυντής της εφημερίδας. Ο 60χρονος κρατείται στο Λονδίνο ως ύποπτος για συνωμοσία με στόχο την πραγματοποίηση υποκλοπών.

Η αστυνομία αρνήθηκε να τον κατονομάσει, όμως το δίκτυο Sky News, το οποίο ανήκει επίσης στην αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοκ, καθώς και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για τον Νιλ Ουόλις, πρώην υποδιευθυντή της News of the World.

Είναι το ένατο πρόσωπο που συλλαμβάνεται αφότου άνοιξε και πάλι φέτος η έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Ο Ουόλις ήταν υποδιευθυντής με διευθυντή τον Άντι Κόλσον μέχρι που ο τελευταίος παραιτήθηκε μετά την καταδίκη του ανακτορικού συντάκτη της εφημερίδας Κλάιβ Γκούντμαν, το 2006, για υποκλοπές φωνητικών μηνυμάτων εργαζομένων στα ανάκτορα. Στη συνέχεια έγινε εκτελεστικός διευθυντής της εφημερίδας και αποχώρησε το 2009.

H βουλή κάλεσε και επισήμως Μέρντοκ και υιό

Η επιτροπή αρμόδια για τα μέσα ενημέρωσης της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων κάλεσε επισήμως σήμερα τον αυστραλοαμερικανό μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ και τον γιο του Τζέιμς να εμφανιστούν ενώπιόν της την Τρίτη, μετά την απόρριψη από μέρους τους της πρώτης πρόσκλησης που τους είχε γίνει.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ είχε δηλώσει ότι «δεν είναι διαθέσιμος» την Τρίτη και ο γιος του Τζέιμς, διευθυντής της News International, βρετανικής θυγατρικής της News Corp, πρότεινε μία άλλη ημερομηνία μέσα στον Αύγουστο.

Μόνο η Ρεμπέκα Μπρουκς, γενική διευθύντρια της News International, είχε δεχθεί να εμφανιστεί την Τρίτη ενώπιον της επιτροπής, υπογραμμίζοντας όμως ότι ίσως να μην μπορέσει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα «λεπτομερώς» καθώς η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Οι βρετανοί βουλευτές αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι «αποφασίσαμε να καλέσουμε τον Ρούπερτ Μέρντοκ και τον Τζέιμς Μέρντοκ ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής στις 14:30 (16:30 ώρα Ελλάδας) την Τρίτη 19 Ιουλίου».

Παρόλα αυτά δεν είναι βέβαιο ότι οι βουλευτές διαθέτουν τα νομικά μέσα ώστε να αναγκάσουν τους Μέρντοκ, οι οποίοι είναι αμερικανοί υπήκοοι, να εμφανιστούν ενώπιόν τους.