ΔΙΕΘΝΗ

Σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς στην Κροατία

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2011, 12:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς στην Κροατία
Facebook Twitter Whatsapp
Σε εξέλιξη είναι από χθες επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο νησί Μπρατς της Κροατίας, κοντά στις ακτές της πόλης Σπλιτ. Συνολικά 174 πυροσβέστες με 44 δίνουν μάχη με τις φλόγες για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές.
Σε εξέλιξη είναι από χθες επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο νησί Μπρατς της Κροατίας, κοντά στις ακτές της πόλης Σπλιτ. Συνολικά 174 πυροσβέστες με 44 δίνουν μάχη με τις φλόγες για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές. Από την κρατική διοίκηση προστασίας και διάσωσης (DUZS) ανακοινώθηκε ότι μέχρι τώρα η φωτιά έκαψε 2.300 εκτάρια πυκνού πευκοδάσους, χαμηλής βλάστησης και αγροτικών καλλιεργειών.

Περίπου 200 τουρίστες και 30 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από το χωριό Μπόμποβιτς λόγω άμεσου κινδύνου και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία σε ασφαλή περιοχή.

Από το πρωί στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, δύο αεροσκάφη τύπου Air Tractor και δύο ελικόπτερα. Από τη θάλασσα παρέχεται βοήθεια στους πυροσβέστες από ένα πυροσβεστικό πλοίο και ένα ρυμουλκό.