ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Οι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν ότι πήραν τον έλεγχο της Μπρέγκα

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2011, 17:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λιβύη: Οι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν ότι πήραν τον έλεγχο της Μπρέγκα
Facebook Twitter Whatsapp
Οι εξεγερμένοι της Λιβύης ανακοίνωσαν σήμερα ότι πήραν τον έλεγχο της πετρελαϊκής πόλης Μπρέγκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, από την οποία το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι αποσύρθηκε προς τα δυτικά αφού ναρκοθέτησε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Οι εξεγερμένοι της Λιβύης ανακοίνωσαν σήμερα ότι πήραν τον έλεγχο της πετρελαϊκής πόλης Μπρέγκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, από την οποία το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι αποσύρθηκε προς τα δυτικά αφού ναρκοθέτησε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. «Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων του Καντάφι αποσύρθηκε στη Ρας Λανούφ», σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων προς τα δυτικά, δήλωσε ο Σαμσεντίν Αμπντελμολάχ, εκπρόσωπος των εξεγερμένων, διευκρινίζοντας ότι παραμένουν 150 ως 200 πιστοί στον Καντάφι που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη αυτή.

«Οι προμήθειές τους σε τρόφιμα και νερό έχουν κοπεί», σημείωσε ο Αμπντελμολάχ. «Είναι μόνον θέμα χρόνου προτού να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα, ελπίζουμε ότι δεν θα χυθεί αίμα», προσέθεσε.

Η κατάληψη της Μπρέγκα, αν επιβεβαιωθεί, αντιπροσωπεύει μια μεγάλη νίκη για τους εξεγερμένους της Λιβύης και θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν τον έλεγχο υποδομών που θεωρούνται ζωτικής σημασίας για το οικονομικό μέλλον της χώρας.

Οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις δεν φαίνεται να έχουν πυρποληθεί ή υποστεί δολιοφθορά, αλλά έχουν ναρκοθετηθεί, σημείωσε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

Ο εκπρόσωπος του καθεστώτος στην Τρίπολη διέψευσε αργότερα την πληροφορία.

"Η Μπρέγκα είναι απολύτως υπό τον έλεγχο των δυνάμεών μας, που τις βοηθούν οι φυλές και οι εθελοντές, και οτιδήποτε ανακοινώθηκε από το λεγόμενο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (όργανο των ανταρτών) είναι ψέματα και παραπληροφόρηση", ο δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραήμ.