ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ινδία η Χίλαρι Κλίντον

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2011, 18:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στην Ινδία η Χίλαρι Κλίντον
Facebook Twitter Whatsapp
Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ινδία ξεκινά από σήμερα το βράδυ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, λίγες ημέρες μετά την τριπλή βομβιστική επίθεση στο Βομβάη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 100.
Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ινδία ξεκινά από σήμερα το βράδυ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, λίγες ημέρες μετά την τριπλή βομβιστική επίθεση στο Βομβάη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 100. Η Κλίντον θα συναντηθεί αύριο Τρίτη με τον πρωθυπουργό Μανμοάν Σινγκ ενώ την Τετάρτη θα επισκεφθεί το Τσενάι (πρώην Μαντράς), μία από τις πολλές ινδικές πόλεις που αναπτύσσονται ραγδαία χάρη στις ξένες επενδύσεις.

Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τους Ινδούς πολιτικούς θα είναι η αστάθεια στο Πακιστάν και η απειλή ενδυνάμωσης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Θα συζητηθούν επίσης οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας καθώς και θέματα που αφορούν την περιφερειακή ασφάλεια.