ΔΙΕΘΝΗ

Δημιουργείται κοινοβουλευτική επιτροπή φιλίας Ελλάδας-Αυστραλίας

Δημοσίευση 28 Αυγούστου 2011, 13:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δημιουργείται κοινοβουλευτική επιτροπή φιλίας Ελλάδας-Αυστραλίας
Facebook Twitter Whatsapp
Πάνω από 20 βουλευτές και γερουσιαστές της Νότιας Αυστραλίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Λίζα Βλάχου, για τη δημιουργία πολιτειακής κοινοβουλευτικής επιτροπής Φιλίας Νότιας Αυστραλίας-Ελλάδας.
Πάνω από 20 βουλευτές και γερουσιαστές της Νότιας Αυστραλίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Λίζα Βλάχου, για τη δημιουργία πολιτειακής κοινοβουλευτικής επιτροπής Φιλίας Νότιας Αυστραλίας-Ελλάδας. Η Λίζα Βλάχου, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος στη Νότια Αυστραλία, πήρε την πρωτοβουλία αυτή μετά την επίσκεψή της, τον περασμένο Μάιο, στην Ελλάδα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Η κ. Βλάχου επικαλείται το βιβλίο του Μπρους Πέναϊ "Ελληνικά Ταξίδια μέσω της Bonegilla" ("Greek Journeys through Bonegilla"), σύμφωνα με το οποίο μόνο στην περίοδο 1953-1956 εγκαταστάθηκαν στην Αυστραλία 33.600 Έλληνες.

"Ανάμεσά τους και η οικογένεια του συζύγου μου (η ίδια είναι παντρεμένη με Έλληνα) που κατάγεται από τη Λακωνία. Άφησαν την αγαπημένη τους Πελοπόννησο, λίγο μετά τον πόλεμο, για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στην Αυστραλία. Για τον λόγο αυτό, το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα είχε ξέχωρη σημασία για μένα. Ήθελα να γνωρίσω και να ζήσω όλες τις αναμνήσεις που μου μετέφεραν τα πεθερικά μου".

Η κ. Βλάχου λέει ότι σήμερα στη Νότια Αυστραλία ζουν 37.000 Έλληνες, που έχουν εμπλουτίσει τη ζωή της Πολιτείας.

"Η Νότια Αυστραλία αναγνωρίζει την προσφορά τους, στηρίζει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, παρέχει υπηρεσίες στους Έλληνες ηλικιωμένους και ζητά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα", προσθέτει και καταλήγει:

"Στόχος αυτής της κοινοβουλευτικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν στελέχη από όλες τις παρατάξεις, είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων, κυρίως πολιτιστικών ανταλλαγών και εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Νότιας Αυστραλίας και της Ελλάδας".