ΔΙΕΘΝΗ

Ετοιμοθάνατος ο βομβιστής του Λόκερμπι

Δημοσίευση 29 Αυγούστου 2011, 09:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ετοιμοθάνατος ο βομβιστής του Λόκερμπι
Facebook Twitter Whatsapp
Ετοιμοθάνατος και σε κωματώδη κατάσταση βρίσκεται ο βομβιστής του Λόκερμπι, Αμπντελαμπάσε αλ-Μεγκράχι, ο μόνος που κρίθηκε ένοχος για την έκρηξη αμερικανικού αεροπλάνου το 1988, που προκάλεσε το θάνατο 270 επιβατών.
Ετοιμοθάνατος και σε κωματώδη κατάσταση βρίσκεται ο βομβιστής του Λόκερμπι, Αμπντελαμπάσε αλ-Μεγκράχι, ο μόνος που κρίθηκε ένοχος για την έκρηξη αμερικανικού αεροπλάνου το 1988, που προκάλεσε το θάνατο 270 επιβατών. Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται ως πηγή το γιο του βομβιστή, ο Μεγκράχι βρίσκεται σε σπίτι στην Τρίπολη της Λιβύης, όπου έχει σταματήσει να τρώει και, ορισμένες φορές, πέφτει σε κώμα.

«Του δίνουμε μόνο οξυγόνο. Κανείς δεν μας παρέχει την οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή» εξήγησε ο Καλίντ, γιος του καταδικασθέντα σε ισόβια το 2001 εγκληματία.

Ο Αμπντελαμπάσε αλ-Μεγκραχί φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του στην έκρηξη του αεροπλάνου την ώρα που πετούσε πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, αλλά το 2009 αποφυλακίστηκε, καθώς είχε διαγνωσθεί ότι έπασχε από καρκίνο του προστάτη και η ασθένεια του ήταν στο τελικό στάδιο.

Η απόφαση αποφυλάκισης είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των οικογενειών των θυμάτων, αλλά και πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι αρχές της Σκοτίας, πριν από μερικές ημέρες, είχαν δηλώσει πως είχαν χάσει επαφή με τον αλ-Μεγκραχί, λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη.