ΔΙΕΘΝΗ

Ουέιουεϊ: «Διαρκής εφιάλτης η ζωή στο Πεκίνο»

Δημοσίευση 29 Αυγούστου 2011, 16:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ουέιουεϊ: «Διαρκής εφιάλτης η ζωή στο Πεκίνο»
Facebook Twitter Whatsapp
Με τα χειρότερα λόγια χαρακτήρισε την ζωή στο Πεκίνο, υπό το καθεστώς του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Κινέζος διαφωνών καλλιτέχνης Άι Ουέιουεϊ.
Με τα χειρότερα λόγια χαρακτήρισε την ζωή στο Πεκίνο, υπό το καθεστώς του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Κινέζος διαφωνών καλλιτέχνης Άι Ουέιουεϊ. «Το χειρότερο πράγμα για το Πεκίνο είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευθείς το δικαστικό σύστημα» αναφέρει σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Newsweek, o 54χρονος καλλιτέχνης.

«Το Πεκίνο είναι δύο πόλεις. Η μία αποτελείται από την εξουσία και το χρήμα. Άνθρωποι που δε νοιάζονται για τους γείτονές τους, που δεν τους έχουν καμία εμπιστοσύνη. Η άλλη πόλη είναι αυτή της απελπισίας. Βλέπω ανθρώπους στα λεωφορεία και δε βλέπω καμία ελπίδα στα μάτια τους» σημειώνει ο Άι Ουέιουεϊ.

«Το Πεκίνο είναι ένας εφιάλτης. Ένας διαρκής εφιάλτης» γράφει ο 'Αι. «Το μαρτύριό μου με έκανε να καταλάβω ότι σε αυτή την κοινωνική δομή υπάρχουν πολλά κρυμμένα σημεία όπου βάζουν τους ανθρώπους χωρίς ταυτότητα. Χωρίς όνομα, απλώς ένας αριθμός» προσθέτει, αναφερόμενος στην πρόσφατη κράτησή του από τις κινεζικές αρχές, αφού τον κατηγόρησαν ότι οφείλει στο κράτος φόρους ύψους 12,2 εκατομμυρίων γιουάν (1,88 εκατομμύριο δολάρια).