ΔΙΕΘΝΗ

Ε.Ε: Μερική άρση των κυρώσεων κατά της Λιβύης

Δημοσίευση 1 Σεπτεμβρίου 2011, 15:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ε.Ε: Μερική άρση των κυρώσεων κατά της Λιβύης
Facebook Twitter Whatsapp
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε μια μερική άρση των κυρώσεων σε βάρος της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε μια μερική άρση των κυρώσεων σε βάρος της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον. Συνολικά 28 εταιρείες και υπηρεσίες βγαίνουν από τον κατάλογο των κυρώσεων, δήλωσαν οι διπλωμάτες. Ανάμεσά τους είναι έξι εταιρείες λιμένων, αρκετές τράπεζες και αρκετές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Ο στόχος μας είναι να παράσχουμε πόρους στην προσωρινή κυβέρνηση και το λιβυκό λαό και να βοηθήσουμε την οικονομία να λειτουργήσει και πάλι», αναφέρει η Άστον σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η κίνηση αυτή στέλνει ένα σημαντικό πολιτικό σινιάλο λίγο πριν αρχίσει αργότερα σήμερα η συνεδρίαση στο Παρίσι της διεθνούς διάσκεψης "Φίλοι της Λιβύης" που θα ασχοληθεί με το μεταπολεμικό μέλλον της Λιβύης.

Η άρση των κυρώσεων θα ισχύσει από αύριο Παρασκευή που θα δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, δήλωσαν οι διπλωμάτες.

Διατηρήθηκε πάντως η απαγόρευση της εισόδου στην ΕΕ που ισχύει για μέλη της οικογένειας και στενούς συνεργάτες και υποστηρικτές του Μουάμαρ Καντάφι.