ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Στόχος η διαδήλωση με ένα εκατομμύριο πολίτες για κοινωνική δικαισύνη

Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου 2011, 13:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ισραήλ: Στόχος η διαδήλωση με ένα εκατομμύριο πολίτες για κοινωνική δικαισύνη
Facebook Twitter Whatsapp
Οι οργανωτές της κοινωνικής αμφισβήτησης στο Ισραήλ κάλεσαν σε μια «διαδήλωση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων» για αύριο Σάββατο το βράδυ σε όλη τη χώρα κατά του κόστους διαβίωσης, στο πλαίσιο ενός κινήματος που συνεχίζεται για όγδοη εβδομάδα.
Οι οργανωτές της κοινωνικής αμφισβήτησης στο Ισραήλ κάλεσαν σε μια «διαδήλωση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων» για αύριο Σάββατο το βράδυ σε όλη τη χώρα κατά του κόστους διαβίωσης, στο πλαίσιο ενός κινήματος που συνεχίζεται για όγδοη εβδομάδα. "Λογαριάζουμε να συγκεντρώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ξέροντας πως ο στόχος του ενός εκατομμυρίου, δηλαδή του ενός εβδόμου του πληθυσμού της χώρας, δεν είναι ρεαλιστικός", δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του κινήματος, η Χαντάς Κούσλεβιτς.

Με σύνθημα "η διαδήλωση του εκατομμυρίου", οι οργανωτές ελπίζουν ότι οι διαδηλώσεις θα έχουν την ίδια επιτυχία, αν όχι μεγαλύτερη, από εκείνες της 6ης Αυγούστου, όταν 300.000 Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους, κυρίως στο Τελ Αβίβ, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη κοινωνική διαδήλωση στην ιστορία της χώρας.

Οι οργανωτές κάλεσαν τους Ισραηλινούς να διαδηλώσουν και πάλι στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και άλλες πόλεις υπέρ της "κοινωνικής δικαιοσύνης", κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αρνείται να αλλάξει πορεία προς την κατεύθυνση ενός κράτους πρόνοιας, το οποίο ζητούν.

"Διατυπώσαμε πολύ συγκεκριμένες διεκδικήσεις όσον αφορά τις απαραίτητες αυξήσεις στους προϋπολογισμούς για την Παιδεία, την Υγεία και τη Στέγαση, αλλά ως τώρα δεν έχει ληφθεί κανένα συγκεκριμένο μέτρο" από την κυβέρνηση, δήλωσε ένας άλλος εκπρόσωπος, ο Ούρι Μετούκι.

Οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται ιδιαίτερα για το γεγονός ότι στη διάρκεια των 20 τελευταίων ετών, έχει ουσιαστικά σταματήσει η κατασκευή φτηνών δημόσιων κατοικιών στην περιοχή του Τελ Αβίβ, ενώ σημαντικά ποσά επενδύονται στην κατασκευή οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.